top of page

Mijn naam is Tim Dekkers, 30 jaar oud, wonend en werkend in Arnhem en opgegroeid in het dorp Lichtenvoorde in de Achterhoek.

 

In 2010 ben ik naar Zwolle verhuist om daar de opleiding Ruimtelijke Product Presentatie te volgen op het Cibap. Na afronding van deze opleiding ben ik Fashion Design gaan studeren op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). In 2018 ben ik afgestudeerd met mijn collectie “The Parasitic Humanity”. Voor dit werk heb ik in januari van 2019 de HKU Award voor Artistieke Prestatie mogen ontvangen.

 

Vrijwel direct na mijn afstuderen ben ik voor mijzelf begonnen als Designer op het gebied van mode, interieur en autonoom werk. Ik zoek graag de grens op tussen mode, design en kunst. Ik wil mijzelf niet in het hokje van Fashion Designer plaatsen. Ik vind dat alle design disciplines een overlappende karakter hebben. Als ontwerper kan je zowel binnen mode als andere vakgebieden werk maken. 

 

Mijn werk is typerend door het materiaal gebruik. Ik ben altijd opzoek naar materialen die mijn verhaal en concept kunnen ondersteunen en vertellen. Ik laat mij leiden door het materiaal. Het materiaal bepaald wat ik wel en niet kan. Mijn voorkeur ligt dan ook bij het zoeken naar materialen die niet direct binnen het mode vakgebied gebruikt worden. Het gebruik van stoffen is voor mij meer bijzaak. Ik maak mijn werk door het gewoon te doen. Ik schets praktisch niet en begin gewoon te bouwen met de materialen die ik heb. De uiteindelijke vorm word dus gaandeweg gevormd.

Wilt u vrijblijvend mijn werk eens komen bekijken, dat kan in mijn atelier in Arnhem.

Maak een afspraak via de mail, en u bent van harte welkom.

 

Ik ben ook te boeken voor workshops en gastlessen op scholen of andere creative organisaties.

Neem daarvoor contact op via de mail.

  • Gray Instagram Icon

Instagram

Roermondsplein 20-2

6811JN, Arnhem

bottom of page